Strieborné retiazky a dôvôd ich popularity


Šperk je príjemným a celkom praktickým imidžovým doplnkom, no môže byť takisto veľmi elegantný ako v prípade strieborných doplnkov, k akým sa bezpochyby takisto radí strieborna retiazka Gameon. Ide o doporučený v prvok v prípade, ak hľadáte jemný šperk a zároveň určitú dávku luxusu, ktorá je však v tomto prípade sympaticky nenútená a dokonale sa prispôsobí.

srdce z řetítku

Praktickou stránkou je napríklad možnosť obohatiť túto retiazku vhodným príveskom, no každopádne viditeľný úžitok prinesú i samotné retiazky zo striebra, ktoré sú ceneným a obľúbeným prvkom už prakticky od nepamäti. A vo väčšine prípadoch ukážu skutočne štýlovo, avšak nosia so sebou tiež istý sentiment či duševnú hodnotu, ktorá nie je kalkulovaná na peniaze.

Za zmienku stojí takisto pomerne široké využitie, kedy niekto striebornú retiazku nosí takmer pravidelne, pričom iní ju vytiahnu v prípade serióznejších udalostí, kedy v oboch prípadoch dokonale zvýrazní celkový štýl. Tematiku využitia však môže ovplyvňovať dizajn a veľkosť konkrétnej retiazky, poznáme totiž niekoľko variantov ako napríklad hrubú reťaz alebo len jemnú a šikovnú retiazku, prípadne vidíme nosiť ich kombináciu. Takisto vidíme, že tento typ doplnkov neoslovil iba ženské publikum, ale ide takisto o štýlový prvok pre pánov. Tu však opäť zohráva úlohu dizajn a veľkosť.

detail stříbrného řetízku

Striebro je inak známe aj ako mesačný kov.

  • Možno nie každý vie, že tento materiál bol pôvodne známy aj ako mesačný kov. Veľmi pekné pomenovanie, nemyslíte? Každopádne tento prívlastok dostal na základe svojej špecifickej farby a lesku.

V minulosti bol dokonca cennejší než zlato, no ešte stále vravíme o jeho vysokej hodnote, ktorú ale nemusíme merať iba peniazmi ako skôr vizuálnou stránkou a zaužívaným zvykom, že strieborný šperk symbolizuje pomerne vysokú dávku elegancie. Takisto je symbolom ideálneho daru od blízkej alebo milovanej osoby.