Kompresor na každé využitie


Dieselový kompresor stláča vzduch alebo iné plyny a funguje na pohone nafty. Takýto druh kompresorov sú mimoriadne obľúbené najmä v nedostupných miestach bez elektrickej energie, vďaka čomu sú ideálnym nástrojom pre mobilné alebo vonkajšie použitie. Môžeme ich nájsť na stavbách alebo rôznych iných priemyselných odvetviach. Vďaka nezávislosti od elektrickej siete fungujú na naftový pohon a môžu byť používané prakticky kdekoľvek. To je veľkou výhodou aj v menej dostupných miestach a odľahlých lokalitách, kde potrebujete kompresor bez prítomnosti elektrickej siete.

kompresor

Kompresory sa vyznačujú skutočne vysokým výkonom. Sú schopné pracovať mimoriadne dlho a prakticky bez prestávky. Sú navrhnuté aj pre náročné prostredie a dlhú dobu zaťaženia. Ďalšou výhodou výslovného kompresora je možnosť prenášania, vďaka čomu sa môže použiť aj v menej odľahlých miestach. Viaceré dieselove kompresory sú mobilné a niektoré sú vybavené aj kolieskami alebo systémom, ktorý umožňuje ich jednoduché prenášanie z miesta na miesto. Dieselový kompresor je najčastejšie používaný v oblasti stavebníctva. Používa sa na nástroje ako sú zbíjačky, kladivo či vŕtačky.

kompresor

Takisto ho môžeme nájsť aj pre iné priemyselné využitie ako napríklad pohon rôznych zariadení alebo čistenie strojov pomocou stlačeného vzduchu či iného plynu. Aj dieselové naftové kompresory majú ďalšie rozdelenie a môžeme na trhu nájsť rôzne typy http://www.apsscr.cz/cz/asociace/typy-socialnich-sluzeb ako napríklad piestové kompresory či skrutkové kompresory. Dieselový kompresor je veľmi dobrou možnosťou pre zabezpečenie kompresora bez prísunu elektrickej energie ale takisto na ťažkú prácu v sťažených podmienkach a s dlhou dobou výkonu. Pri výbere takéhoto kompresor je potrebné zvážiť požadovaný výkon a objem stlačeného vzduchu. Je to spoľahlivé zariadenie, ktoré si ale vyžaduje pravidelnú údržbu a kontrolu stavu zariadenia.